torsdag 16 maj 2024

FRÖKEN SNUSK I FARTEN





 


 

Fröken Snusk, enligt redaktören för den  här bloggen, en av de otrevligaste figurer man sett på länge på den så kallade nöjesmarknaden, ska ut och röra på sig. Hon ska tydligen inleda Gröna Lunds sommarkonserter. DN´s Saga Cavallin var där och ger oss här en del syn- och ljudintryck från konserten.  

Ingen är mer lämpad att inleda Grönans konsertsommar än Fröken Snusk. Den rånarhuveklädda epadunkdrottningen, som mot alla odds blivit en smula folklig, förkroppsligar en särskild sorts sorglös, svennig eller svettig dekadans som är Grönans själva själ. Det är inga publikrekord som slås då den anonyma mellosångerskan intar nöjesparkens stora scen. Men Fröken , som enligt egen utsago genomförde 140 gig (!) förra året, är ett proffs. Hon vet precis vad som krävs när man är verksam inom genren "hämningslös underhållning".


Kvällens huvudperson kommer utskuttande på scen rakt in i en rosa konfettibomb, utklädd i sin sedvanliga skära balaklava och en paljettklänning i miniformat, river av cirka 10 sekunder av låten "Fröken Snusk" innan hon raskt går över till den osannolika hiten "Strypsex i ditt garage". Alla reglage är inställda på max. Känslan blir att i kategorin "Fucka ur", blir det inte mycket bättre än så här. Det håller i sig i en timme.
Fröken flankeras av två "dansare". Man kan inte undgå att bli lite beklämd av dessa nedklädda killar som mumlar om avsugningar intill showens uppenbara, glittrande och konstant studsande stjärna. Det är också förlåtligt att drabbas av moralpanik när den minderåriga publiken entusiastiskt skriker med i varenda ord på snusk- klassikern "Gynekologen". Fröken märker till och med detta själv och lovar byta ut en del ord mot godis och glass.


Under det givna finalnumret "Rid mig som en dalahäst" skuttar Fröken Snusk och hennes partners runt på var sin käpphäst, eldkanorna sprutar och de små framför scenen håller på att förgås i glädjeyra.
Hur ska man kunna värja sig från detta?










 


















 







 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar