tisdag 13 juli 2021

ANSLAGSTAVLAN



 LÄTTLURADE POLITIKER
De så kallade stödpengarna till företag och verksamheter under pandemin har frikostigt runnit ur statskassan. Det är ju gott och väl. Men innan man betalar ut så stora belopp är det ju synnerligen viktigt att man har ett väl genomtänkt kontrollsystem färdigutvecklat innan pengarna börjar rulla. Bedragarna lurar ju alltid runt hörnet. Nu hade man tydligen inte ett sådant klart utan miljonbelopp har försvunnit och försvinner spårlöst, sannolikt till bedragarnas egna fickor.
Samma sak tycks hålla på att hända med momspengar, som vi gemensamt har bidragit med till statskassan. En amatörmässig behandling av dessa jättebelopp tycks resultera i att bedragare, bland annat genom att sälja massor av mobiltelefoner mellan varandra, är på väg att lura statskassan på stora belopp. Detta tycks vara en av de värsta bedrägerihärvorna någonsin, säger en av utredarna vid polisen.
Det tycks vara så att vår socialdemokratiska regering och de ämbetsverk den kontrollerar
uppenbarligen saknar den professionella förmågan att hantera den verksamhet och de frågor de är satta att ansvara för. Brottsligheten ligger hela tiden steget före och kan utnyttja myndigheternas senfärdiga och ofta felaktiga agerande. Detta är sorgligt men verkar dessvärre vara sant.

PARTISYMPATIER INOM LO


Statistik visar att antalet LO-medlemmar som sympatiserar med SD ökar. I november 2020 var det 20,3 procent, i maj i år 25,8 procent.
För S del hade man 40,1 procent sympatisörer i november 2020. I maj2021 hade antalet sympatisörer minskat till 35 procent.
Moderaterna ligger på tredje plats i maj 2021 med 12,6 procent, V ligger fyra med 11,2 procent.


VÄLJARBAROMETER
Med utgångspunkt i regeringskrisen, som sannolikt kommer upp till ytan igen när budgeten skall granskas, är det av intresse att följa väljarbarometerns utslag.
Detta var läget 29 juni 2021 enligt NOVUS (procenttal).

L     2,5  (under riksdagsspärren)
C     7,9
KD   5,0
S     25,5
V     11,2
MP   3,5  (under riksdagsspärren)
SD   21,4
M     22,4

Räknat i procent ger detta ett litet övertag för M+L+KD+SD.

PENGAR


EN INSÄNDARE
Det  händer inte särskilt ofta att det droppar in spontana insändare till bloggredaktionen. Men här har vi nu en och den handlar om pengar, småpengar.

MYNTET
Ett mynt uti min ficka låg,
jag gned på det och då jag såg,
att kungens bild man kunde se,
men värdelöst det verkade.

Och sedan kollar jag igen,
en krona var det, såg jag sen.
En gång av värde kronan var,
av det finns knappast något kvar.

För nya tider är nu här
när pengar blott är en schimär,
till hinders är nu dessa blott
när alla männskor plastkort fått.

Ulf i Degerberga



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar