måndag 11 juli 2022

RÖDGRÖN REGERINGSRÖRA




                                                VI HAR BARA SETT BÖRJAN

Det tog några timmars svettigt möte, en fikarast och ett rådigt ingripande av Joe Biden för att lirka upp (den första) knuten om Nato-medlemskap mellan Turkiet och Sverige.



En politisk kraftansträngning som kan visa sig ganska mild jämfört med att få ihop en svensk regering i höst. Inte minst när Nooshi Dadgostar nu slänger in ytterligare en faktor i den redan omöjliga rödgröna ekvationen genom att kräva att Vänsterpartiet ges plats i Rosenbad om  vänsterkoallitionen får riksdagsmajoritet.



En röst på Socialdemokraterna riskerar alltså innebära en regering med två partier som är mer angelägna än Recep Tayyip Erdogan om att hålla Sverige utanför Nato, och ett Centerparti som pantsatt sin politiska själ för att varken ge V inflytande eller bli stödparti åt S.
Det lär krävas Joe Bidens heltidsengagemang som medlare för att gå i mål med de förhandlingarna.



Och för Magdalena Andersson behöver dygnet mer än 24 timmar om hon under hösten också ska ha tid att åka skytteltrafik till Ankara. För det kommer att behövas.
Vi har bara sett början på det turkiska trycket, och det svenska förhandlingsläget är jämförbart med en uteliggare som ber om en plats på härbärget.
Och bara början på den rödgröna regeringsröran

Underlag: Toröredaktionen och Peter Wennblad, SvD





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar