fredag 1 september 2023

UKRAINA AVANCERAR I SÖDER


 Ukrainska trupper avancerar söderut i Zaporitzjzjaregionen, uppger landets försvar.
Samtidigt kommer rapporter från Ryssland om att flygtrafiken i Moskva stoppats efter intensiva drönarattacker.

I förra veckan kom de första uppgifterna om att Ukraina brutit igenom den första ryska försvarslinjen i den södra delen av landet och befriat samhället Robotyne. På onsdagen spreds radarbilder som uppgavs visa att ukrainska styrkor fortsatt söderut, mot samhället Novopropivka, drygt två kilometer söder om Robotyne.
Nu bekräftar det ukrainska försvaret att landets styrkor avancerar i området.
"I Novoprokovivkariktningen har våra styrkor varit framgångsrika. De har befäst sina positioner och beskjutit fienden med artillerield", skriver försvarsledningen i en uppdatering på Telegram.

SÖDRA UKRAINA 27 AUGUSTI


Vid Novopropivka finns ryska befästningar och den ukrainska ledningen meddelar att det sannolikt kommer att inträffa intensiva strider i området under de kommande dagarna. Bland de ukrainska styrkor som strider vid fronten i Zaporizjzjaregionen återfinns den 46. brigaden, vilken redan nu vittnar om hårda strider.

"Ryssarna genomför konstant motattacker och de försvarar sig aktivt. Vi rör oss framåt och trycker ut ockupanterna, men den senaste månadens strider visar att ryssarna vägrar lämna det ockuperade området. Det återstår mycket arbete", skriver brigaden på Telegram.

Samtidigt kommer rapporter om nya drönarattacker inifrån Ryssland. På onsdagen sköts sex drönare ner i olika regioner uppger ryska källor. Det beskrivs som den mest omfattande drönarattacken inuti Ryssland sedan kriget inleddes. På torsdagen kom ytterligare rapporter om drönaranfall mot Moskva och gränsregionen Brjansk.
Attacken mot Moskva ska ha lett till att sammanlagt ett 60-tal avgångar från stadens tre flygplatser - Vnukovo, Sheremetyevo och Domodedovo  - ställdes in.

Underlag: Alfons Westerberg
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar