tisdag 17 september 2024

EUROPAS SKANDALPRINSESSOR

Prinsessan Märtha Louise och shamanen Durek Verett har gift sig i en naturskön del av Norge, det blev ett dundrande tredagarsbröllop, som utlovades ge deltagarna 
"ett oförglömligt äventyr". Inbjudna var de nordiska kungahusen och norska och utländska celebriteter. Dock inte shamanens mor som förskjutit honom och säger att han är "en lögnhals som hittar på så mycket". Prinsessan Märtha Louise strålar och ser till att allt blir som hon planerat. Hon har ju, enligt hennes egna böcker, dokumenterad kontakt med änglar och kan tala deras språk.
Det finns bara en enda prinsessa i Europa som fått kungliga släktingar att förvånas och häpna mer än Märtha Louise , och det är Stéphanie av Monaco.


Hon är i dag en allmänt respekterad femtionioårig trebarnsmor, som ägnar sig åt välgörenhet och älskar djur -- men under många år var hon skandaltidningarnas drottning. Märtha Louise är sju år yngre, men båda prinsessorna hade mödrar ur icke kungliga miljöer. Stéphanies mor, Hollywoodstjärnan Grace Kelly,  omkom i en bilkrasch i Monaco då Stëphanie var sjutton år, möjligtyvis var det hon som körde --- det är fortfarande oklart. Där börjar emellertid hennes vilda liv. Hon var modell i Paris, designade baddräkter för Dior, blev sångerska som sålde fem miljoner plattor och blev Europas mest tatuerade kunglighet. Hon hade ett rikt kärleksliv med livvakter, racerförare, bartendrar, croupierer, en svensk fotomode ll (Magnus Schenkenberg), trädgårdsmästare och skådespelare. Hon fick två barn med livvakten innan de gifte sig, snabb skilsmässa. Hon blev kär i en gift  cirkusdirektör. Med tre barn reste hon i hans cirkuskaravan, nytt äktenskap med en portugisisk cirkusakrobat, ny skilsmässa.

Märtha Louises första skandal var när hon hon blev kär i sin gifte ridlärare och sedan själv gifte sug icke kungligt med författaren, konstnären och öppne socialdemokraten Ali Behn. Han led av depressioner och tog livet av  sig på juldagen 2019.  Märtha Louise och Stéphanie hade många likheter. De är kreativa trebarnsmödrar som aldrig tvekat att sticka ut, alltid gått sina egna vägar.
Båda har förmodligen många gånger varit inkallade till sina fäder för varnande och uppriktiga samtal. Ingenting har hjälpt. Märtha Louise talar för healing och handpåläggning. Hon kan kommunicera med hästar och änglar, vilket förmodligen är fullt normalt för en shaman. Märtha Louise och shamanen försökte nyligen lansera kungliga drinkar på marknaden, men det stoppades av hovet. Shamanen säger sig bota sjukdomar med en mdaljong som han söljer dyrt. Nu när Stéphanie lugnat ner sig är det Märtha Louise som får rubrikerna. Hon har förlorat sin titel kunglig höghet man har fått behålla sin prinsesstitel och är nummer fyra i den norska tronföljden.  Stéphanie är nummer fjorton i den monegaskiska.
Fortsättning följer sannolikt. 

Underlag: Herman Lindqvist




































































 

 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar