söndag 22 maj 2022

PUTINS OCH LAVROVS DÖTTRAR


Vladimir Putin stämplar västvänliga ryssar som "avskum och förrädare" ,
Men nu avslöjar ryska och tyska journalister att hans egen dotter under två år flög mer än 50 gånger till Munchen i Tyskland där hon har en  hittills okänd dotter med en rysk balettprofil.

FAKTA
Putin har två vuxna döttrar från sitt äktenskap med Ljudmilla Potina, Katerina Tichenova, 35, (ovan till vänster) och Maria Vorontseva, 37.
Sedan 2017 har Katerina Tichenova enligt medieuppgifter i Ryssland och utomlands levt i ett förhållande med en dansör och sedermera chef för Bayerska baletten i Munchen.

Detaljer om presidentdotterns liv är en ny illustration av propagandans hyckleri. I mitten av mars höll Putin en uppmärksammad presskonferens då  han talade om "femtekolonnare och nationalförrädare" - som man borde "spotta ut som en fluga som flugit in i munnen". - Jag dömer inte folk som har en villa i Miami eller på Franska rivieran, som inte klarar sig utan gåslever, ostron eller så kallade genderfriheter, sade han med drypande ironi.
-  Problemet är inte det, utan att många av dessa människor mentalt befinner sig där och inte här, de är inte med sitt folk, inte med Ryssland.
 Nu visar det sig att en av de ryssar som i högsta grad uppskattar en västlig livsstil är presidentens egen dotter, 35-åriga Katerina Tichonova.

En kartläggning gjord av ryska Istories och tyska Der Spiegel visar att hon mellan 2017 och 2019 mer än 50 gånger flög mellan Moskva och Munchen i chartrade plan. Vid något tillfälle medföljde personal från Putins egen stab, tre livvakter, en pianolärarinna, två barnflickor, Tichonova själv och hennes balettdansör och parets dotter, född 2016.

Att personal ur den ryska eliten tillbringar mycken tid i väst är naturligtvis ingen nyhet. Rika och inflytelserika ryssar har i många år köpt hus och lägenheter i Schweiz, Frankrike och USA, satt sina barn i prestigefyllda skolor i England. Samtidigt som de i privatlivet har visat förkärlek för "västerländsk livsstil" har många av dem på hemmaplan varit an gelägna om att visa sig patriotiska och därför klankat ner på de länder de så gärna vistas i - kallat västerlandet dekadent eller rent av fascistiskt. Ända är det anmärkningsvärt att Putins egen dotter har tillåtits tillbringa så mycket tid i det förhatliga Tyskland - hon planerade till och med en permanent flytt i oktober 2019 enligt e-post från hennes personlige livvakt som Istories har kommit över.
Var familjen befinner sig nu är inte känt. Sannolikt är de i Ryssland. Mannen har nyligen begärt avsked "av personliga skäl" från teatern i Munchen.



LAVROVS STYVDOTTER LEVER I  LYX - STOPPAS AV BRITTERNA.
Britterna fortsätter att strama åt den ekonomiska snaran kring Ryssland.
På torsdagen presenterades ekonomiska sanktioner mot den paramilitära organisationen Wagner-gruppen, bankjätten Gazprombank och utrikesminister Lavrovs styvdotter Polina Kovaleva som till vardags bor i luxuösa Kensington,  London, uppger BBC.

Polina Kovaleva bor i de finare delarna av London i en lägenhet som kostade dryga 50 miljoner kronor - en bostad som hon köpte när hon var 21. Under uppväxten gick hon på privatskola i Bristol och på fritiden spelar hon gärna tennis.
Det luxuösa livet i Kensington och det flashiga livet som hon gärna visar upp på sociala medier är möjligt tack vare att hon är styvdotter till Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Mamman Svetlana Polyakova är Lavrovs andra fru, om än inofficiell, då han sedan 50 år tillbaka är gift med en annan kvinna, vilket Aleksej Navalnyjs antikorruptionsbyrå avslöjat. 
Släktskapet till den ryske toppolitikern är också anledningen till att hon nu omfattas av de sanktioner som Storbritannien riktar mot den ryska eliten, rapporterar BBC.

Underlag: Expressen, Thea Mossige-Norheim
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar