torsdag 16 december 2021

BRIGITTE OCH EMMANUEL MACRON


Den franske presidenten Emmanuel Macron, 43, och presidentfrun Brigitte Macron, 68, har en stark och nära relation med varandra. När de är skilda åt ringer presidenten sin fru minst en gång var 90:de minut. Det avslöjar journalisten Gaël Tjakaloff i en ny bok om presidentparet rapporterar Daily mail. Översatt heter boken "Så länge vi är tillsammans". I boken framställs de som ett mycket sammansvetsat par. De delar kalender, ingen av dem gör något utan att den andre känner till det.


Frankrikes första dam, Brigitte Macron, född Trogneux och president Macrons kärleksrelation har väckt stora rubriker under åren.

 Den då femtonårige Emmanuel Macron träffade Brigitte när hon var 39 år i samband med en teaterpjäs i skolan. Hon var då hans fransklärare. 
Ett år senare inledde de en romans.
--Vi tillbringade timmar i telefon. Bit efter bit, med ett otroligt tålamod, bröt han ner mitt motstånd, sa Brigitte Macron i en dokumentär för franska TV3.
Emmanuel Macrons föräldrar var inte glada över relationen och ville inte att paret skulle  träffas så länge han var under 18 år. Han skickades därför till Paris för att avsluta sina studier på ett gymnasium där.
Men kärleken fortsatte att spira. När han var 17 år sa Emmanuel "Vad du än gör kommer jag att gifta mig med dig", det har Brigitte berättat för Paris Match.

Och mycket riktigt -- 2007 fick Emmanuel sin Brigitte. De gifte sig 21 månader efter att hon skiljt sig från sin dåvarande make.


Tiphaine Auzière, det yngsta av Brigitte Macrons barn, var nio år när hennes mamma träffade den blivande presidenten. Han gick då i samma klass som hennes äldre syster Laurence.
-- Om jag skall ge en bild av kärlek, är det Emmanuel och mamma. När de är tillsammans är det som att  världen inte existerar, säger Tiphaine i en dokumentär om sin mamma, skapad av Virginie Linhart.
Hon ska även ha sagt att hon "känner få par som är så lyckliga", enligt The Independent.

Presidentparet är omtyckta av fransmännen och många tror på framgång för Emmanuel Macron i nästa års presidentval i Frankrike.

Underlag: Expressen och Aftonbladet









































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar