torsdag 2 december 2021

STRUL



 Alla har vi nog varit drabbade av strul i olika former. Ibland kan strulet liksom klumpa ihop sig och då kan det bli riktigt besvärligt.

Bloggredaktionens senaste vistelse i Höganäs fick faktiskt något av en strulstämpel på sig. Det var mycket som krånglade.
Det hela började med hitresan för omkring en månad sedan.
Som vanligt vid de här resorna åker vi E4 och svänger av vid Åstorp och tar väg 112 till Höganäs. Så gjorde vi också den här gången. Trafiken på 112:an var tät och så småningom upptäckte vi orsaken: Rögle hade hemmamatsch mot Frölunda i SHL. Det var i närheten av Rögles ishall, Catena Arena, som det hände.


En stor bilsvärm med otåliga Röglesupporters hade sannolikt väntat länge på att korsa 112:an för att komma till ishallen i tid. Någon längst fram i den bilkön hade sannolikt åkt något för långt fram vilket gjorde att de båda köerna brakade samman. Vi på 112:an blev fullständigt överraskade eftersom 112 är en huvudled. Det small till i en trafikplats nära Jonstorp. Stor kalabalik uppstod. Mitt i denna röran fanns bloggredaktionens bil häftigt bromsande och manövrerande. Del hela slutade med en rejäl krock, som tur var utan yttre personskador, chockade blev vi nog lite till mans. Vår bil fick plåtskador vänster fram, bland annat på strålkastaren. Den andra bilen fick en ordentlig buckla på sidan.
Jag ringer polisen som man skall göra. Röran på platsen var total. Vår bil var körklar så vi åkte därifrån efter allt antecknande förarna emellan. Något märkligt var att föraren i den andra bilen direkt efter krocken kommer bort till vår bil och ber om ursäkt, "det var mitt fel", säger han, "men många andra i vår kö är egentligen också vållande ".

Hemkommen lugnar bloggredaktionen ner sig med en whiskey och ringer sedan försäkringsbolaget som via mejl omgående sänder formulär som skall fyllas i och skickas.
Om några dagar kommer sedan besked att motparten bedömts som vållande. 
Vi hade hoppats kunna lämna in vår bil i Höganäs för reparation. Då hade allt varit frid och fröjd. Men det gick tyvärr inte. Vi hade nämligen varit med om en smärre viltolycka för ett par veckor sedan och den hade besiktigats av en bilfirma i Nyköping.


Det var då, på grund av några rivmärken, aktuellt med en omlackering av motorhuven. Eftersom vi nu befann oss i Höganäs fick vi ta några bilder av de nya skadorna och skicka dem via SMS till nyköpingsfirman. Försäkringsbolaget och bilfirman i Nyköping hade sedan bestämt att den nya skadan också skulle åtgärdas i Nyköping av samma firma. 6 december skulle vår bil vara uppkörd till Nyköping, där en hyrbil väntade.

Men så kom då vintern till Skåne, mera strul. 1 december kommer flera decimeter snö i Sydsverige. Trafiken står stilla. Långtradarna på E6 kommer inte över åsen. SMHI sänder ut trafikvarningar för Skåne, Halland och Småland. 2 december börjar snöandet avta men istället börjar det blåsa friskt i hela södra Sverige. Temperaturen sjunker något och det är nu risk för drivbildningar och andra trafikhinder. SMHI ställer i utsikt att vinden skall avta 3 december och den 4 december skulle det kunna vara läge för oss att åka till Nyköping.
Men strulet späddes faktiskt på hela tiden. På den dagen som landets handlare kallar "Black Friday" slutade vår diskmaskin att fungera, egentligen föga förvånande för den är gammal men olämpligt just nu.


Vi ilar iväg till varuhuset för att inhandla en ny. När den skall betalas försöker vi förgäves få försäljaren ta hänsyn till dagens namn: Black Friday". I samma stund som han stämplar in priset säger han, "Så här års är diskmaskiner hårdvaluta". Det fick vara hur mycket Black Friday för honom som helst.

Kanske är inte strulet slut ännu. I skrivande stund, 2 dec, har rörmokaren ännu inte kommit för att montera in maskinen. SMHI´s prognoser har missat många gånger förr
och kan så göra igen. Ännu har vi alltså inte startat hemkörningen av vår skadade bil. 

Det kan alltså dröja innan nästa blogg kommer.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar