tisdag 7 december 2021

FÄRDIGSTRULAT?


 I föregående blogg berättade vi om diverse strul som bloggredaktionen varit utsatt för under senare tid. Vi avslutade den bloggen med en fråga som också inrymde en förhoppning, måtte detta vara slut nu. Det startade också förhoppningsfullt. Vi kom faktiskt iväg från Höganäs med vår skadade bil lördagen den 4 december. Katten var samarbetsvillig och gjorde inga svårigheter utan dök upp i lagom tid, så klockan 10 kom vi iväg. Bilen hade vi packat på fredagen så det var bara  att släcka lamporna, utom några adventljus, och åka.
Efter ett flertal raster och efter att ha passerat några snöoväder inne i Småland var vi i mörkningen framme i Nysätter vid 1545-tiden.


På måndag morgon lämnade vi in bilen för reparation i Nyköping och hämtade ut en hyrbil, en Passat, som vi skall ha tills vår bil är klar 20 december.



Vi ringer en rörmokare i Höganäs och beställer inmontering av den nya diskmaskinen vi köpte innan vi for men som vi inte fick på plat ( inte den här modellen). Rörmokaren kommer efter nyår sedan vi anlänt dit.

Det var en månad sedan vi var i Nyköping senast och vi kan se hur saker och ting förändras, till exempel på varuhuset Coop. Av gammal vana handlar vi där ibland. Vi har sett hur det varuhuset förändrats från Domus till Coop Forum och nu skall man göra om butiken  till Stora Coop. Namnet antyder ju att affären skall växa, men så är det inte alls, den blir bara mindre och mindre. Det  butiken saknar i dag är dessvärre kunder, dom finns i MAXI-butiken ett par hundra meter längre bort, och det är verkligen stor skillnad mellan  dessa två butiker.



Att gå och handla kan vara en festlig tilldragelse för många familjer, särskilt nu när pandemin börjar släppa. Men denna feststämning har tyvärr inte Coop lyckats skapa och därför får inte affären behålla kunderna.

Kanske har ni inte hört den här limericken som handlar om det här problemet:

En konsumföreståndare i Frederika
han bjöd sina kunder på fika,
dom fick två koppar var
så dom skulle bli kvar,
men sen gick dom och handla på ICA.

Vi ser fram emot en strulfri jul, någon glad släktträff kanske och naturligtvis jultomten. Men måtte vi bara slippa kylan och gärna också snön.





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar