fredag 18 december 2020

SVERIGE AVLÖNAR IS-TERRORISTERNA



 IS-TERRORISTERNA HAR ANVÄNT SVERIGE SOM BANKOMAT

Det var svenska skattepengar som betalade för IS-terroristen Michael Skråmos skjutvapen nere i Syrien, just som han själv konstaterade i sociala medier för några år sedan. "Staten betalade min glock och min kalashnikov...". Och det bara fortgick. Bostadsbidraget drogs in i  oktober 2015, efter det att det upptäckts att familjen Skråmo var utflyttad. Men alla andra bidrag fortsatte att betalas ut. Vid jul skrev medierna om att hans familj hade anslutit sig till IS i Syrien, och Göteborgs-Tidningen publicerade en video av honom på plats, där han poserade med uniform och automatvapen. Men först den 21 februari stoppade Försäkringskassan resten av penningflödet till honom. Och han är inte den enda: GT har kunnat identifiera 45 IS-resenärer som levt på svenska skattepengar de senaste åren, trots att de sedan länge befunnit sig i IS näste (17/12). De har uppburit försörjningsstöd, bostadsbidrag, studiebidrag, föräldrapenning, barnbidrag, flerbarnstillägg med mera, många gånger i åratal.


En familj i Frölunda tog exempelvis sina barn ur förskolan i början av november 2014. Fyra månader senare skrev förskolan ut dem ur systemet, eftersom kommunen inte lyckades få kontakt med föräldrarna. Men det fick Försäkringskassan aldrig veta. Därifrån fortsatte inte bara diverse bidrag att betalas ut - ett år senare ansökte pappan dessutom om föräldrapenning från IS-nästet Raqqa, och fick tillsammans ut 49 000 kronor till. Mamman dök upp med barnen på en liten ort i Småland i augusti 2019 - tror man. Hon har nämligen inte hjälpt till att styrka sin identitet. Ändå uppbär hon bidrag nu.

I  flera fall har Säpo vetat exakt var personer befinner sig - ändå har svenska folket tvingats fortsätta agera bankomat. En kvinna från Norrköping lyckades i fyra år få ut över 250 000 kronor, medan barnen levde med IS. Och så vidare.


" Ofattbart provocerande", hälsar socialförsäkringsminister Shekarabi (S). Och ja, det kan man lugnt säga. Svenska myndigheter har uppenbarligen inte förmåga att upptäcka alla dessa bedrägerier. Man har inte ens verktyg för att kunna göra det. De får inte föra register över IS-medlemmar, och inte heller dela med sig av viktig information sinsemellan.

Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg, varnade tidigare i år för att bidragsbrotten är så omfattande att de är systemhotande (DN 5/11). Han kräver att sekretessen mellan myndigheter avskaffas och att Försäkringskassan får rätt att utreda brott. Och det är också vad de lagar som Ardalan Shekarabi nu vill instifta bör sikta in sig på. Vi skall vara generösa mot de medborgare som behöver stöd och som har rätt att få det, men v i får sluta vara naiva, det har vi inte råd med.

Underlag: Lisa Magnusson ledarskribent DN



                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar