onsdag 17 augusti 2022

SKVALLER

Hovreporten Herman Lindqvist har sina funderingar om Chris O´Neill och dennes ideliga frånvaro från hovet och hustrun Madeleine. Vi har tittat lite närmare på vad det är han funderar på. Kalla det här skvaller om ni vill.

 VILKEN STÄLLNING HAR CHRIS?
Den här frågan  har ställts ända sedan den brittiske finansmannen gjorde entré i kungahuset.
Så här har Chris svarat:
-Jag vill fortsätta mitt vanliga liv och önskar slippa alla kungliga åtaganden. Jag är inte född i någon kungafamilj. Min far var Paul O´Neill. Han var familjefar, arbetade hårt och har lyckats bra. Det har varit mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag. Jag skall bara vara ett stöd för min hustru.

Herman Lindqvist sammanfattar:
- Han valde bort det kungliga livet redan innan de gifte sig, han ville inte ha någon prins- eller hertigtitel. Han lever sitt privata liv som gift med prinsessan.

Men nog är Chris O´Neill ett unikum. Ingen svensk prinsessa eller tronföljare har tidigare gift sig med en person så okunnig och ointresserad av sin hustrus ställning och förpliktelser och om sitt nya lands kultur och statsskick.

CHRIS O´NEILL FÖRSVINNER ALLT MER


På senare tid har dock Chris O´Neill försvunnit allt mer från prinsessan Madeleines sida.
Inte heller på hennes Instagramkonto har Chris medverkat sedan förra påsken. Då lade hon ut en påskhälsning från hela familjen. Sedan dess har hon lagt ut bilder från nationaldagsfirande och julbilder på familjen med barnen prinsessan Leonore ,  prins Niciolas, och prinsessan Adrienne men utan Chris O´Neill.

DE GLIDER IFRÅN VARANDRA?
Att Chris nu försvinner mer och mer från offentligheten kan tolkas som att paret är på glid. Man kan bara hoppas att de hittar en framkomlig väg för barnens skull.
Ett av tecknen är att lägenheten som Madeleine disponerar i Hovstallet rustas upp.



Förutom att våningen renoverats har den nu slagits ihop med en grannlägenhet och har nu blivit både större och lyxigare.
-Allt tyder på att Madeleine en dag flyttar hem till Sverige med barnen. Hennes lägenhet i Hovstallet är nu klar, säger Herman Lindqvist.

LIKHETEN MED PRINSESSAN BIRGITTAS ÄKTENSKAP
Man kan dra en historisk parallell till prinsessan Birgittas äktenskap med Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, han kallades även Hansi. De gled också isär och bodde på skilda håll. Liksom Chris O´Neill var Hansi katolik och katolska kyrkan tillåter inte skilsmässor.


Birgitta och Hansi gifte sig 1961 och förblev gifta fram till hans död 2016. Men under större delen av den här tiden levde de i olika länder, Birgitta främst på Mallorca.

















































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar