fredag 27 november 2020

ISLAMISTER OCH TERRORISTER


 Fråga inte varför odjuret anfaller, det ligger i dess natur. Dess själva väsen är avund, hat, hunger. Om du flyr, om du försöker beveka, om du spelar död - inget spelar roll. Dess namn är terror och du är dess byte. Vi kan fråga oss varför jag, varför nu, varför så. Men det  är tankar som aldrig leder någon vart. Odjuret är inte modigt, inte rättvist, utan fegt och opportunistiskt.

Man kan försöka förstå men man kommer aldrig lyckas hitta mönster på förhand. Det sticker upp sitt fula tryne när det får chansen. I Stockholm, London, Nice, Paris och nyligen Wien.

En gång för alla; det finns inget vi kan ändra på hos oss för att undvika att terroriseras. Vi terroriseras inte för att  vi inte är snälla nog, för att vi inte öppnar våra hjärtan nog, inte heller mördas vi för att vi inte älskar islam tillräckligt. Även om hela Europa konverterade till islam i dag skulle terrorismen fortsätta i morgon. Se bara på länder där så gott som alla är muslimer och islam är en statsreligion, där begås ännu fler terrordåd.


Odjuren, islamisterna, hatar oss för dem vi är, vad vi tror på och lastar oss i väst för allt som drabbat muslimer genom åren. De är de ständiga offren och vi de ständiga förövarna och därför måste vi knäböja inför halvmånen innan rättvisa kan sägas ha skipats. Denna offerideologi möter sin motsvarighet i västvärldens egen självspäkning. Vi har i decennier försökt tona ner våra kulturer och traditioner och vår civilisation i någon slags missriktad välvilja mot andra. Och självrannsakan är bra, men uppfattas som bara svaghet av den som hatar oss. Har vår civilisation blivit så senil att den glömt vad självbevarelsedrift är? Mäktar vi bara med kärleksmanifestationer? Orkar vi bara med trötta cynismer om allt hopp redan är ute? För det är det inte. Detta är ingen kamp som man kan pensioneras ifrån.


Så ta pengarna från islamisterna. Vartenda litet föreningsbidrag. Bura in eller utvisa de som hotar oss helt öppet. Hur lite självbevarelsedrift har ett land som inte ens kan skydda sig från återvändare från islamiska staten? Stäng moskéer som inte sköter sig. Förbjud utländsk finansiering av moskéer och imamer. Och ge inte er röst till politiker som vägrar tala klarspråk och göra det som krävs. Våra barn har rätt att växa upp i fred och frihet. Våra barn förtjänar en framtid..

Som Per Lagerkvist skrev den gång odjuret var tyskt. "Blott dåren tror det goda ej fötts att bära svärd, om ondskan än må bloda och söla ner en värld. Var viss! Om du ej värna nu vill din tro i strid, skall ingen morgonstjärna inviga en ny tid."

Underlag: Ivar Arpi, ledarskribent Sv D, och Torö-redaktionen











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar