onsdag 10 mars 2021

HUNDVAKTEN


 Trettonåriga Rachel ska besöka fru Montgomery, som bor i Smedslätten i Bromma, en förort till Stockholm. Hon bor i en stor villa med trädgård, inte så långt ifrån huset där Rachel och hennes föräldrar bor. Tanken är att hon skall gå ut med den rika tantens hund på eftermiddagarna efter skolan och tjäna lite extra. Fru Montgomery hade annonserat efter en hundvakt och hade nu bjudit över Rachel på en pratstund och en kopp te. Rachel  kände sig lite orolig när hon gick dit, hon var inte alls säker på hur hon skulle uppföra sig, hur hon skulle hälsa - om hon skulle kalla fru Montgomery för tant eller frun - att säga du var väl inte att tänka på.

Till råga på allt möts hon utanför huset av en stor hund. Hon tänkte att det måste vara fru Montgomerys och när hon öppnar ytterdörren gullar hon lite extra med hunden för att visa att hon var bra på att handskas med hundar. 

Den ivriga hunden följer givetvis med Rachel in. Rachel försöker agera artigt och väluppfostrat i hopp om att få extra bra betalt. Hon klappade den olydiga hunden varje gång den gick förbi, trots att fru Montgomery såg lite sträng ut. Hunden trampar upp och ner i sofforna och försöker ivrigt få tag på en kaka. När den  lyckas dreglar den ordentligt på den fina mattan.
Situationen blir mycket ansträngd och de bestämmer till slut att de skall ses igen, men träffar ingen överenskommelse om att Rachel skall gå ut med fru Montgomerys hund. Rachel vill helst bara gå och sträcker ut handen mot fru Montgomery som med iskall röst säger: "Tack och adjö - och glöm inte din hund".


Historien är berättad av Claes Nordenskiöld



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar