söndag 4 augusti 2024

ÄNNU EN TRUMP -TAVLA


 DONALD TRUMPS VÄNNER GJORDE DET OFÖRLÅTLIGA. DONALD TAR EN ÖL FÖR ATT LUGNA NER SIG....

En radikal omstöpning av de Förenta Staterna behövs - och det snabbt. Åtminstone enligt hundra konservativa organisationer som ställt sig bakom över 900 sidor policyförslag och en plan för de första 180 dagarna om Donald Trump skulle bli president.

Vad som bär ett alldagligt namn (Projekt 2025) innebär tonvis med radikala förslag som att: --Förbjuda porr, --Avskeda tusentals offentligt anställda och ersätta dem med personer direkt underställda presidenten, -- Kraftigt minska klimatsatsningar, -- Stoppa abortpiller från att kunna skickas till delstater där abort är förbjudet, -- Rulla tillbaka transrättigheter.

Helt enkelt ett klassiskt hopkok av konservatism och auktoritär högerpopulism. Och många av satsningarna är helt i linje med vad Trump själv har antytt att han vill göra

Men nu avvecklas projektet och frontmannen hoppar av. Varför då? Därför att det här är impopulära grejer. Väljarna är skeptiska. Demokraterna har gjort projektet till måltavla -- Donald Trump förklarar förtvivlat att han inte vet vem som står bakom, eller ens känner till planerna.

Det är lite svårt att tro. CNN har visat att åtminstone 140 personer som tagit fram Projekt 2025 jobbat för Trump på något sätt, bland annat hans före detta stabschef.

 
                                           Trumps vicepresidentkandidat JD Vance

Och med utnämningen av JD Vance till vicepresidentkandidat blev kopplingarna ännu tydligare. Vance har nyligen hyllat ledaren för Heritage Foundation, tankesmedjan bakom projektet, som en fanbärare för de rätta konservativa värdena. Dessa uppenbara kopplingar är obekväma. Men Trumps stora problem med det hela är inte innehållet -- utan att Maga-ledaren förstår att vissa saker han vill genomföra inte passar sig i klartext före valet

Projekt 2025 behöver gömmas undan, eftersom personerna bakom bryter mot regel nummer ett för auktoritära populister: De säger saker rakt ut vad de faktiskt vill göra.

TRUMP FÖRKLARAR FÖRTVIVLAT ATT HAN INTE VET VEM SOM STÅR BAKOM.


Underlag: Max Hjelm, ledarskribent DN.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar