torsdag 25 november 2021

GLÄDJE OCH SORG



 EN SVART ONSDAG -- 24 NOV 2021.   EN SAMMANFATTNING.

Det var en obehaglig upplevelse att under en dag få se hur hela den svenska regeringsmakten krackelerade bit för bit. Det hela började på morgonen med en glädjande tilldragelse, Magdalena Andersson valdes till Sveriges första kvinnliga  statsminister. För att få vänsterpartiets röst hade hon tydligen tvingats lova vänsterledaren Dadgostar att "hålla till vänster" i det fortsatta regeringsarbetet.

                                                                   Noosti Dadgostar
Direkt efter statsministervalet, som Magdalena vinner planenligt, skulle det ske val av budget. Två fanns tillgängliga, den första var regeringens och den andra var den gemensamma borgerliga, som var utarbetad av M, KD och SD. 
Annie Lööf hade tidigare angett att C hade för avsikt att rösta fram regeringens  budget, men när hon nu får höra att Magdalena lovat Dadgostar att gör en vänstersväng i politiken för att vara säker på att få vänsterns röst vid statsministeromröstningen vägrar hon att godta regeringens budget. I stället lägger Centern sin röst på den borgerliga budgeten.

 
 Hon godtar inte vänstersvängen utan menar att C snarare hör hemma i centrum av spelplanen. När       C nu släpper fram den borgerliga budgeten går miljöpartisterna i taket, eftersom regeringen nu tvingas att leva med den budget som SD varit med och utformat. Detta var helt otänkbart för miljöpartiet, varför de omgående lämnar alla sina regeringsuppdrag.           
Om ett parti lämnar regeringen krävs enligt svensk lag att statsministern avgår, vilket Magdalena gjorde.

Nästa vecka väntar så nytt ett statsministerval. Talmannen, Andreas Norlén, avser även den här gången föra fram Magdalena Andersson som kandidat. Nästa vecka hålls omröstningen på tid som talmannen bestämmer. Den här gången gäller omröstningen en statsministerkandidat för ett minoritetsparti med enbart socialdemokrater.
Kanske är eländet inte slut ännu?

Underlag: Massmedia


















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar