söndag 7 november 2021

KATTREGISTER



 Det är honom väl unt. Han ska trots allt dra sig tillbaks från politiken. Någonstans mitt i elbristen, de skyhöga dieselpriserna, slutförvaret av kärnkraftspillet, Cementas produktionsstopp, LKAB:s önskan att bygga ut Kirunagruvan. Ska nu näringsministern äntligen raka hem en riktig seger?

Kattregistret har inte passerat riksdagen ännu. Men viljan att höja kattens status är hög i riksförsamlingen, så här får nog Baylan som han vill.


Så, räkna med detta: från och med årsskiftet 2023 behöver kattägare märka och registrera sina djur. Jordbruksverket kommer att föra register över kattägarna. Tullverket, länsstyrelserna, Polismyndigheten och kommunerna kommer att kunna slå direkt i registret. De som inte märker sina katter kommer att drabbas av vite.
Jordbruksverket avråder - det blir för krångligt. Vad än expertmyndigheterna säger kan regeringen ändå peka med hela handen, och gör nog så i den här frågan.
Är det här krönet på Baylans politiska karriär? 
Blir han nu för evigt inskriven som den politiker som till slut tog jämställdhetsproblemet mellan högstatus- hundar och lågstatus-katter på allvar.


Att statens planerade registrering av kattbeståndet inte alls är en statushöjning måste man ha klart för sig, utan ett sätt att inlemma dessa fria djur i det slaveri som hundar och svenskar redan är föremål för.

Det finns de som är frestade att driva med Ibraim Baylan för att han prioriterar katters samhällsstatus i ett läge då Sverige står inför en rad grundläggande hot mot näringsliv, elförsörjning och råvarutillgång. Men sådana personer förstår inte alls politik. Ibrahim Baylan har just satsat sitt eftermäle och hela sitt partis framtid på det dubiösa antagandet att kattägare är lika medgörliga som hundägare.

                              Underlag:

                                                            Johan Hakelius











 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar