torsdag 6 maj 2021

HUNDEN SATTE I HALSEN


 Den här historien fick bloggredaktören vetskap om via den skånska lokalradion.
En kvinna i Vellinge söder Malmö kom hem fullastad med kassar efter att ha varit ute och handlat och hittade familjens Doberman på hallgolvet med häftiga kväljningar - som om den höll på att kvävas till döds. Hon släppte allt. Omedelbart försökte hon få ut det som eventuellt satt fast i halsen på hunden, men utan att lyckas.
Hysterisk, men med all kraft hon kunde uppbåda, lyfte hon ut sin älskling till bilen och kastade sig iväg till veterinären i Vellinge.
Veterinären tog en snabbtitt på den väsande vakthunden och informerade lugnt och resolut kvinnan om att han omedelbart skulle bli tvungen att operera. Det som blockerade hundens andningsvägar måste avlägsnas. Hunden skulle behöva sövas och han uppmanade kvinnan att åka hem och vänta. Han skulle ringa så snabbt som möjligt. Här gällde det att inte ödsla tid! Vakthunden blev svagare för varje minut som gick.
Kvinnan körde direkt hem och när hon steg ur bilen hörde hon hur telefonen ringde.
Det var veterinären som nu var mycket upprörd.
"Jag vill att du genast lägger på luren när jag ber dig. Säg inte ett ord, utan vänd dig om och rusa rakt ut. Spring till en granne och vänta tills polisen kommer. Jag har redan ringt dem. Lova mig att ge dig iväg - nu!


Kvinnan var något konfunderad, men följde veterinärens råd. Strax därefter kommer en polisbil till platsen. Polisen förklarade att veterinären funnit två människofingrar i Dobermannens hals och de antog att någon inbrottstjuv överraskats av hunden. Kanske fanns han fortfarande kvar i huset?
Några minuter senare fann polisen en chockad man i ett hörn av sovrumsgarderoben. Han försökte desperat stoppa blodflödet från sin högra hand där två fingrar saknades.

Det svenska rättsväsendet fick ett besvärligt fall att hantera. Vem tar ansvaret för att de två fingrarna bets av? Kan hundägaren rentav åläggas att betala tjuven skadestånd ?
Det skall bli spännande att få höra hur det går.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar