onsdag 26 maj 2021

TRO DET OM DU VILL


                                                      HÖGT I DET BLÅ

 Larrys dröm var att flyga. när han gick ut skolan anmälde han sig till flygvapnet i hopp om att bli pilot. Men tyvärr diskvalificerades han på grund av sin dåliga syn. Han fick nöja sig med att titta på jetplanen som svepte över familjens trädgård i närheten av Los Angeles internationella flygplats.
Frustrerad bestämde sig Larry en dag för att trots allt flyga. Han körde till närmaste överskottslager och köpte 45 väderballonger och några tuber med helium.


Väl hemma satte han noga fast ballongerna på sin vilstol. Han förankrade ballongerna på kofångaren till familjens jeep och började fylla ballongerna med helium. Och när det spände ordentligt i ballongsnörena klev han ombord för en testsittning.
Övertygad om att det skulle funka packade Larry en sexpack öl. Han laddade dessutom sitt luftgevär eftersom han ville vara säker på att kunna punktera några ballonger om han ville komma ner igen.
Nu blev det inte riktigt så!
Larry kapade repen och sköt iväg upp i Los Angeles-himlen som en kanonkula. Farten avtog inte vid 30 meters höjd, inte heller vid 100. Han steg och steg och stannade inte förrän runt 3000 meter över havet, sittande i sin vilstol.

Nu var han rädd. Riktigt rädd. Han vågade inte röra sig, utan gled stillasittande och kall i mer än 6 timmar. Sedan började problemen på allvar.
En pilot från American Airlines fick syn på honom först och meddelade flygledartornet att en kílle flöt omkring på en vilstol med ett gevär i famnen. Radarn bekräftade förekomsten av ett okänt föremål på 3000 meters höjd. En helikopter sändes omedelbart iväg för att undersöka saken.
Flygplatsen ligger i direkt anslutning till havet. Natten kröp på och kvällsbrisen förde obönhörligt Larry ut till havs. Lyckligtvis hittade helikoptern honom snabbt.
När de ansvariga var övertygade om att Larry inte var farlig,  försökte man rädda honom. Men varje gång helikoptern närmade sig blåste den lätta farkosten med Larry iväg.


Slutligen närmade de sig ovanifrån, halade ner en räddningslina och den vid det här laget förvirrade flygälskaren bogserades skickligt in till strand.
Larry arresterades för att ha inkräktat på luftrummet. Och när han leddes bort fick han frågan av en ivrig reporter på plats om varför han gjort detta. Larry ryckte på axlarna och svarade "man kan ju inte bara sitta hemma".

Underlag: Historien har berättats för bloggredaktionen av Claes Nordenskiöld













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar