fredag 15 juli 2022

CARL XVI GUSTAF BÖR ABDIKERA



Åren rinner iväg. Det finns anledning för kungen att snart nog lämna över kungamakten till kronprinsessan Victoria. Det är hög tid nu. Hon är redo att ta över.

ÅLDRAR PÅ BERÖRDA

Carl XVI Gustaf            Född 1946
Drottning Silvia               "     1943
Kronprinsessan Victoria  "     1977
Daniel                                "     1973


MOTIV
          
 Med åren framstår vår kung dessvärre som alltmer butter och ointresserad av det mesta utom sig själv och sin familj. Hans ointresse visar sig bland annat vid visningar och demonstrationer av skilda slag och vid frågor och samtal i anslutning till detta. Men ointresset tyder också på uppenbara svårigheter att tillgodogöra sig nyheter av skilda slag och att uttrycka sig klart och tydligt. Alla dessa svårigheter kan naturligtvis ha med stigande ålder att göra.
Men man märker också hos kungen ett ökat ointresse för ny vetenskap och för kulturella begivenheter av skilda slag.
Han strävar efter att skapa värdighet runt sin egen person och detta står ibland i ett visst motsatsförhållande till hans svårigheter att skapa folklighet. Hans egenskaper härvidlag står i ett tydligt motsatsförhållande till kusinen på andra sidan sundet, drottning Margarete och hennes sätt att vara.


Det finns därför anledning för kungen att inom en snar framtid släppa fram sin dotter Victoria och låta henne ta över ansvaret som Sveriges representant i världen. Hon kommer att klara den uppgiften utmärkt.
Carl Gustaf och Silvia kan ju bo kvar en tid ute på Drottningholm med siktet inställt på att bosätta sig på Stenhammar om några år. Carl Gustaf har ju genomgått lantbruksutbildning och säger sig gilla det livet.

Underlag: Förslaget om kunglig abdikation är insänt av signaturen "Det gynnar monarkin på sikt". Det delas av många i Sherwoodskogen.













































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar