onsdag 4 oktober 2023

GÄNGVÅLDET BEROR PÅ KVINNORNA


 Vad beror egentligen det exploderande gängvåldet på? Du, en vanlig enkel person, kanske genast vill ge dig in i resonemang om en förvriden manlighet och en frånvarande vuxenvärld som inte tar ordentlig hand om barn, inte fångar upp dem som hamnat på glid, inte tillräckligt hårt och konsekvent straffar brott, och så vidare.
Men du har fel. I podden "Riksronden", som är nära kopplad till Sverigedemokraterna, lanserar de två programledarna Dick Erixon och Richard Sörman en ny och spännande teori. Allt är kvinnornas fel! Eller ja, alltså, sverigedemokrater är ju sverigedemokrater. Det är i grunden förstås invandrarna som är problemet. Men även kvinnorna, eftersom det är de som styr det här landet och det kvinnliga tänkandet har lagt allt i ruiner.
"Det är ju ingen diskussion som förs öppet i samhället", konstaterar Richard Sörman,"utan det får man ju titta på Youtube för att lära sig de här sakerna, och tänka själv naturligtvis". Samt lyssna på "Riksronden" då.
Där får vi veta att kvinnor inte förmår prioritera samt att de helt saknar stolthet - vilket så klart är usla ledaregenskaper. De har nära till tårar och hetsar om allt möjligt, samtidigt: klimatmål, humanism, att polisen inte ska få använda våld. Allt de vill är att vara mamma till alla.


Lisa Magnusson DN(ovan) har lyssnat på Dick Erixon och Richard Sörman och säger: "Den första känsla som kommer på mig är just moderskänslor mot männen i detta sverigedemokraternas svar på det så kallade Filosofiska rummet". I slutet uppmanar de högtidligt alla män att stå upp, mot kvinnorna. "För vårt land, för vår trygghet, vår frihet, vår existens," säger Richard Sörman. "Ja, och det som är sant och rationellt och riktigt," tillägger Dick Erixon.
"Sant och rationellt och riktigt?" säger Lisa Magnusson, och fortsätter: För mig låter allt bara extremt förvirrat. Men, inser jag sedan genast, det beror givetvis på att jag är för trög för att kunna fatta något med min lilla kvinnohjärna."

Underlag: Lisa Magnusson, ledarskribent DN.























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar