fredag 13 oktober 2023

STÅ UPP BAKOM ISRAELS FOLK


                          STÅ UPP BAKOM ISRAELS FOLK - INTE HAMAS FOLKMORD
En Pro-palestinsk manifestation hölls i Malmö och en likadan på Medborgarplatsen i Stockholm i tisdags kväll. Mot bakgrund av detta har Katarina Wilk fattat pennan och tillställt oss en insändare.
Katarina Wilk är författare och debattör. Hon inleder sin insändare med orden - I dag vill jag debattera omänsklighet.

Människor har slaktats på gatorna i Israel, lik har vanhelgats och gisslan har tagits in i Gaza. Hamas dödande av oskyldiga civila saknar motstycke i Israels historia. Det är en massaker. Den 7 oktober var den dödligaste dagen för civila judar sedan slutet av andra världskriget, skriver Petra Kahn Nord och Eric Adamsson, som representerar World Jewish Congress, Expressen.

Hur är det möjligt att försvara och till och med hylla detta brutala omänskliga våld? En som gjort det är journalisten och författaren Shora Esmailian, som på X, tidigare Twitter, skriver: "Skulden är helt och hållet Israels att bära". 
i Aftonbladet intervjuas palestinier i Malmö som försöker förklara varför attacken väcker glädje.


I Stockholm genomfördes i tisdags en pro-palestinsk manifestation på Medborgarplatsen. I Helsingborg samlades folk till fest på gatorna.
Tydligt är att det finns folk som inte klarar av att ha två tankar i huvudet samtidigt. Hur är det möjligt att människor försvarar ett blodbad på civila? Hur kan någon frivilligt uttrycka sin sympati för detta barbari?

Hamas attacker är terror och mänskligheten får aldrig legitimera terror. Den enda trösten i denna tragiska tid är att de flesta förstår att Hamas är det största hindret för fred mellan israeler och palestinier och att terror är fel väg att gå. Tankarna kring ockupationen borde få vila en dag som denna och och återupptas när tid finns.
Allt har sin tid. Och just i denna tid vore det på sin plats att vara mänsklig och stå bakom Israels folk och inte bakom Hamas folkmord.

Insändare från Katarina Wilk.


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar