onsdag 13 september 2023

EGYPTEN DRABBADES AV TIO PLÅGOR


 Först svämmade Svartån över. Vattnet rann in i hus, trafik ställdes in och vallar fick byggas för att skydda stadshuset i Västerås. Sedan kom den afrikanska svinpesten och västmanlänningarna förbjöds att gå ut i skogen mitt i svampsäsongen!
Sådana här uppvisningar av naturens krafter för lätt tankarna till det övernaturliga. "Som att djävulen har kommit till Västmanland", säger en grisbonde i AB 7/9.
Men är det inte mer sannolikt att det är Gud? Visserligen har inte gräshopporna invaderat ännu - även om länet har drabbats av en förhöjd nivå av mygg.
Samtidigt är det två på varandra följande katastrofer; först vatten sedan djur och tittar man bakåt i tiden ser man att landskapet också drabbats av elden. 2014 drabbades Västmanland av den största svenska skogsbranden på mer än ett halvsekel, 13500 hektar skog brann ner. Och detta skedde i ungefär samma område som nu drabbats av svinpesten, sydost om Fagersta.
Nog påminner det om Egyptens tio plågor, då Gud försökte tvinga faraon att ge vika och släppa Moses och alla judarna ut ur landet.

                                                                    TIDÖ SLOTT

Det kan inte uteslutas att det här är en signal till regeringsunderlaget, som bildades i och tagit sitt namn av Tidö slott som ligger i - ja, just det: Västmanland.
Vem som är Moses i den här historien får vara osagt. Men vattnet rinner till slut undan, vildsvinen skjuts. Men kvar kommer vi ändå att ha Tidögänget.
Sedan finns det indikationer på att det här kanske inte handlar om Tidö slott, trots allt. För tittar man bakåt så ser vi ju att det inleddes för länge sedan, innan regeringen ens var påtänkt. 2014 började det med eld, sedan blev det vatten och svinpest.

Så är det ändå inte Guds hand som straffar regeringen. Den makten ligger i väljarnas händer.

Underlag: Max Hjelm, ledarskribent DN.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar